Psoriasis

Psoriasis uppkommer genom att kroppens immunförsvar reagerar felaktigt kan man enkelt säga. Men psoriasis är mycket komplex eftersom det är just kroppen själv som orsakar det. Det finns inget universalmedel som idag helt tar bort psoriasis men det finns möjlighet att behandla det för att mildra symtom.

Alla delar av kroppen kan drabbas av psoriasis, och beroende på var man har det kan det vara olika svårt att behandla. Lever man ensam kan det exempelvis vara i princip omöjligt att smörja in krämer på ryggen. Det är bara ett exempel för att kasta ett ljus över hur olika det kan vara att behandla psoriasis.

Psoriasis påverkar hela kroppen

Psoriasis förknippas med tjock och torr hud som flagar och kan ha blåsor på sig. Men psoriasis är, tyvärr, betydligt mer än bara den tjocka och torra huden på olika fläckar. Eftersom det är kroppen själv som genom immunförsvaret ger upphov till symtom är psoriasis en så kallad systemsjukdom. Utöver det synliga på huden så påverkar psoriasis även kroppens inre organ där risken markant ökar för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar samt stroke. Mindre allvarliga men ändå mycket påtagligt ökar risken att drabbas av inflammationer i leder. Det gör att psoriasis kraftigt påverkar personer med reumatism.

Psoriasis behandling som lindrar

Men det finns psoriasis behandling som ger bra lindring av symtom. Genom att använda Aloe Vera gel mot psoriasis får du en hög återfuktning av den torra huden samtidigt som Aloe Vera tränger sig långt ner i hudlagren där den har en lugnande effekt samtidigt som den även där också ger en återfuktning vilket gör att den nya huden som kommer uppåt i hudlagren har bättre förutsättningar för att inte bli så torr.

Här får du mer information eller kan köpa aloe vera produkter