Mollusker

Mollusker är ett virus som ger symtom med små upphöjningar i huden som liknar vårtor. De är inte kroppsligt farliga men medför ett kliande obehag för den drabbade. Både barn och vuxna kan få mollusker även om barn är klart över representerade. Det börjar oftast som en eller ett par som man först tror är vårtor. Ganska snart börjar de klia och bli röda. Det kan initialt vara svårt att se skillnad på en vårta och en mollusk, men mollusker avslöjas genom att ha en liten nedsänkt grop på toppen.

Behandling av mollusker

Det finns ingen behandling av mollusker med medicin som läkare kan skriva ut då det handlar om ett virus. Det ska försvinna av sig självt inom ett par år. I bästa fall kan kroppen lyckas bli av med dem inom något halvår, men oftast blir de kvar en längre tid. Mollusker kliar vilket är anledningen till att molluskerna lyckas sprida sig över kroppen. När man kliar och sedan kommer mot någon annan stans på kroppen har man fört viruset vidare dit och plötsligt kommer det nya mollusker även där. Särskilt svårt är det för barn då de har svårt att låta bli att klia vilket gör att molluskerna snart finns över hela kroppen, från benen och upp i ansiktet. Det är vanligt att barn smittar varandra på förskola och skola. Så snart den smittade tar i något, exempelvis leksaker eller torkar händerna på en handduk, finns risk att nästa som tar i samma sak blir smittad. Eftersom mollusker är ett segt virus finns heller ingen möjlighet att hålla barn hemma.

Behandla mollusker med Aloe Vera gel

Av flera skäl kan du behandla mollusker med Aloe Vera gel där det första är att Aloe Vera skapar en bra miljö för huden, och mindre trivsamt för de som inte hör hemma där. Aloe Vera är anti-inflammatorisk och innehåller bland annat vitaminer, enzymer och mineraler. När du använder Aloe Vera gel för att behandla molluskerna smörjer du helt enkelt in hela området med gel så både molluskerna och huden runt omkring får gel på sig. Aloe Vera gel tar snabbt upp av huden och tränger ner i hudlagren. Det gör att de anti-inflammatoriska egenskaperna kan komma till god nytta här. Om en eller flera mollusker är infekterade kan du först ta alsolsprit på en bomull och badda med. En infekterad mollusk kan svida och ge ännu mer klåda varför risken är stor att man kliar sönder den. Då kan det bli en större inflammation och risken för spridningen blir större. Man får ofta även ärr efter en mollusk som av någon anledning spruckit eller kliats sönder.

Aloe Vera gel motverkar inflammationer, orenheter på och i huden samt har lugnande effekt på huden.

Här kan du få mer information om Mollusker