Aloe Vera gel i ansiktet

Kan man använda Aloe Vera gel i ansiktet? Ja, det går utmärkt och att använda Aloe Vera gel i ansiktet är en bra idé  om du har problemhy. Det kan väl inte sägas att ren gel kan ersätta ansiktskräm med Aloe Vera, men det är absolut en stor fördel om du har problem med akne. Även som behandling av rosacea så kan Aloe Vera gel i det närmaste göra underverk.

Att använda Aloe Vera gel i ansiktet

När du ska använda Aloe Vera gel i ansiktet bör du först ha rengjort det så du inte har kosmetika, andra produkter eller orenheter i ansiktet. Sedan masserar du in gel med fingrarna, men se till att inte få det i ögonen då det reta ögonen lite. Skulle du få det så är det bara skölja med vanligt vatten.

Aloe Vera gel har förmågan att snabbt tas upp av huden där den ger ifrån sig all sin näring och vitaminer som huden behöver. Du får också en hög återfuktning. Om du har problem med huden i ansiktet har du stora fördelar av att Aloe Vera gel är anti-inflammatorisk. Det är därför många personer som har rosacea behandlar med Aloe Vera gel i ansiktet.