Akne

Akne är en följd av kroppens egen produktion av talg i kombination med bakterier eller smuts. Den som har problem med akne har med stor sannorlikhet en överproduktion av talg. Bakterier och smuts stängs in i porerna där talg täpper igen och bildar så kallade pormaskar. En felaktig hantering av akne kan leda till inflammationer under huden samt bestående ärr som bildar så kallad kraterhud i ansiktet.

Aloe Vera gel mot akne

Du kan med fördel använda Aloe Vera gel mot akne för att undvika att få ytterligare problem med huden, vilket kan uppstå vid användning av starka medel på huden. Att använda Aloe Vera gel i ansiktet mot akne gör att du får en återfuktande effekt utan att huden blir fet. Dessutom sjunker Aloe Vera långt ner i huden där den arbetar antiinfallatoriskt och motverkar problem med huden på lång sikt. Akne är porer som blivit tilltäppta och inflammerade. Akne brukar gå under benämningen finnar vardagligt uttryckt. Problemet med akne är störst bland ungdomar där cirka 30 procent har relativt omfattande problem. Hos vuxna ligger motsvarande siffra på 5 procent.

Därför får man akne

Akne är som sagt en inflammation nere i porerna som täppts igen av sebum som vardagligt kallas talg. Sebum ingår som en del i kroppens produktion av ny hud, där sebum ska skydda huden. När man har en överproduktion av sebum kan effekten bli motsatt. Det blir för mycket vilket gör att det fastnar och täpper till porerna som då kan bli inflammerade.

Läs mer på sidan: Bli av med finnar

Här får du mer information eller köper aloe vera produkter